duminică, 5 mai 2013

Un drob uşor... să nu te pască boala

Nu prea ne dăm în vânt după preparatele din miel, dar nici drobul nu putea să lipsească din meniul de Paşte. Aşa că am ales varianta mai uşor digerabilă: drobul de pui.

Ingrediente:
- o caserolă de ficăţei de pui – aproximativ 500-600 de grame
- o caserolă de inimi şi pipote de pui
- un piept de pui
- 2 legături de ceapă verde
- 1 legătură de usturoi verde
- 2 legături de mărar
- 2 legături de pătrunjel
- 8 ouă de prepeliţă
- 6 ouă de găină
- o cană de lapte -200 ml
- sare
- piper

Mod de preparare:

Ficăţeii, pipotele şi inimile şi bucata de piept de pui se spală şi se pun, pe rând, la fiert. După ce dau în clocot, se înlătură spuma şi se adaugă un praf de sare. Într-un alt vas, se fierb şi 8 ouă de prepeliţă. (puteţi folosi în loc 4 ouă de găină).

Între timp, toc verdeaţa mărunt: ceapa, usturoiul, mărarul şi pătrunjelul.
După ce ficăţeii, pipotele, inimile şi pieptul de pui au fiert, se dau prin maşina de tocat. Se adaugă verdeaţa tocată mărunt, o cană de lapte (care face compoziţia mult mai păstoasă) şi 5 ouă bătute spumă cu sare şi piper.

Se unge tava cu unt şi se adaugă apoi compoziţia, unsă pe deasupra cu un ou bătut. Se introduce la cuptorul încălzit în prealabil, la foc potrivit. În cel mult 30 de minute, e gata.

Se serveşte rece, alături de roşii, ridichi, măsline, salată verde sau orice legume doriţi.

Poftă bună şi Paşte fericit!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu