Mie îmi place mult limonada cu mentă și ghimbir. Îi dă ghimbirul o aromă...
Limonada nu mai e doar dulce-acrișoară, devine mult mai concentrată, parfumată și ușor înțepătoare, ca să nu mai amintesc de proprietățile minune ale ghimbirului bun la orice. ( ajută digestia, dă poftă de mâncare, calmează durerile abdominale, te scapă de stările de greață sau vomă, de tuse și febră...etc)
Eu folosesc, de regulă:
- 4 lămâi bine coapte
- 3 lime zemoase
- 2 litri de apă plată sau minerală
- o lingurită de ghimbir ras
- frunze de mentă
- miere
Dacă îți plac articolele "Cu Suflet", ne găsești și pe Facebook
Mai întâi, spăl lămâile, le tai în două și le storc. Păstrez jumătate de lămâie pentru decor. Pun sucul obținut într-un vas... La fel fac și cu cele 4 lime.
Adaug 2 litri de apă. Nu trebuie neapărat minerală, pentru că oricum ghimbirul o face ușor pișcătoare.
Curăț ghimbirul de coajă și îl dau prin răzătoarea mică. Nu îmi trebuie mai mult de o linguriță. Altfel, iese limonada amară.
La final, adaug mierea și câteva frunze de mentă zdrobite. Amestec bine până se topește mierea și se întrepătrund gusturile.
Poate fi lăsată 10 minute la frigider sau servită imediat, cu câteva feliuțe de lămâie și lime, 2-3 frunze de mentă și cuburi de gheață.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu