marți, 25 iunie 2013

The Words – Dragostea iubeşte adevărul?












Când îţi însuşeşti ceva ce nu îţi aparţine, iei cu tine nu doar acel ceva, ci o întreagă viaţă de om. Şi oricât te-ai strădui, lucrurile nu se mai repară. E lecţia pe care o învaţă Rory Jansen, un scriitor aflat la început de drum, care se dă drept autorul unei cărţi ce nu-i aparţine. De aici, întreaga lui viaţă se schimbă. Cunoaşte succesul, dar mai ales neliniştea şi frământările. După ce dă nas în nas cu adevăratul autor al cărţii îşi dă seama că nu e chiar uşor să trăiască cu alegerea făcută.

Toţi facem alegeri în viaţă. Cel mai greu e să trăim cu ele – e replica rostită de bătrânul interpretat excepţional de Jeremy Irons.

Filmul e construit ca o povestire în ramă, doar că avem de-a face nu cu două, ci cu trei povestiri într-una singură. Te ţine cu sufletul la gură până la capăt, transmite emoţii, iar jocul actorilor aduce un plus filmului. Bradley Cooper e o surpriză plăcută în rolul scriitorului, Zoe Saldana e pur şi simplu fermecătoare, iar Jeremy Irons .... face toţi banii.

The Words – e poate cel mai reuşit film al anului 2012. Un film care, la final, te pune pe gânduri: oare dragostea iubeşte adevărul?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu