marți, 29 ianuarie 2013

The Straight Story - O poveste simplă şi fără "macrameuri"














Dacă vrei să faci un film bun, atunci trebuie să găseşti un drum de parcurs. Iar dacă în spatele peliculei este şi o poveste adevărată, atunci succesul este asigurat.

The Straight Story (1999) este povestea unui bătrân de 73 de ani care nu şi-a mai văzut fratele de mai bine de un deceniu. O veste despre starea de sănătate a lui Lyle îl pune pe drumuri, în speranţa că va reuşi împăcarea după atâta înstrăinare. Cum bătranul, fost "actor" în debarcarea din Normandia, are problemele cu văzul, nu are nici posibilitatea de a şofa. Iar personalitatea şi orgoliul nu-i permit nici să se lase condus. Alege să parcurgă drumul de 400 de kilometri călare pe maşina de tuns iarba.

"Când copiii mei erau mici, obişnuiam să am un joc cu ei. Îi dădeam fiecăruia câte un băţ şi spuneam: rupe-l! Bineînţeles că puteau, era uşor. Apoi le spuneam: legaţi-le împreună şi încercaţi să le rupeţi. Bineînţeles că nu puteau. Apoi le spuneam: copii, asta e familia"

Povestea lui Alvin Straight se desfăşoară în 1994, pe drum, între localităţile americane Laurens (Iowa) şi Mount Zion (Wisconsin). E simplă, cinstită, cu miez, fără macrameuri. Straight.



Dacă îți plac articolele Cu Suflet, ne găsești și pe Facebook

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu